Šlapimo nelaikymo gydymas

Funkcinės Magneto Stimuliacijos kėdė: tikras išsigelbėjimas visiems, kurie išbandė begalę metodų, o teigiamo rezultato nesulaukė. Jau po pirmo apsilankymo pajusite mažesnį skausmą sėdėdami, vairuodami, miegodami ar dirbdami. Lietuvoje yra keli tokios įrangos komplektai, o Klaipėdoje – tik klinikoje „Sveikas stuburas“. Tai naujas ir ištobulintas prietaiso modelis, apimantis daugiau nei vieną darbinę zoną.

Aplikatorių ribose magnetinis laukas veikia visus audinius iki 3,5 Tesla stiprio magnetiniu lauku. Šis magnetinis laukas yra net 200 kartų stipresnis nei klasikinės magnetinio lauko terapijos.

Funkcinė Magnetinė Stimuliacija (kėdė) naudinga įvairiose medicininėse būklėse:

Funkcinė Magneto Stimuliacija stimuliuoja dubens dugno raumenis, skatindama jų intensyvų susitraukimą ir atsipalaidavimą. Tai gerina šlapimo pūslės kontrolę ir retina nesulaikymo epizodus

Funkcinė Magneto Stimuliacija aktyviai sutraukiant ir atpalaiduojant raumenis skaldo akmenis ir tuo pat metu stumia juos lauk.

Funkcinė Magneto Stimuliacija padeda atstatyti dubens raumenų funkciją, pagerinti šlapimo kontrolę ir sumažinti skausmą.

Funkcinė Magneto Stimuliacija skatina kraujotaką lytiniuose organuose, kas gali pagerinti reprodukcinę funkciją ir bendrą lytinių organų sveikatą.

Funkcinė Magneto Stimuliacija stimuliuoja raumenų ir nervų sistemas, padedant greičiau atstatyti tonusą ir funkciją po gimdymo, taip pat sumažinant šlapimo nelaikymo riziką.

Funkcinė Magneto Stimuliacija skatina kraujotaką ir nervų veiklą lytiniuose organuose, pagerindama erekcijos funkciją ir libido.

Funkcinė Magneto Stimuliacija sumažina skausmą ir uždegimą, tuo pačiu gerindama kraujotaką ir skatindama audinių gijimą.

Funkcinė Magneto Stimuliacija mažina nervų sukeltą skausmą, blokuodama skausmo signalų perdavimą ir skatindama nervų regeneraciją.

Funkcinė Magneto Stimuliacija gali padėti išlaikyti raumenų tonusą ir stiprinti kaulus, mažindama osteoporozės riziką menopauzės metu.

Funkcinė Magneto Stimuliacija gali sumažinti menstruacinius skausmus, skatindama kraujotaką ir atpalaiduodama raumenis mažojo dubens srityje.

Funkcinė Magneto Stimuliacija stiprina dubens dugno raumenis, kurie yra svarbūs išmatų sulaikymui, taip pagerinant kontrolę.

Pagrindinis Funkcinės Magneto Stimuliacijos principas yra naudojimas specialių magnetinių aplikatorių, kurie generuoja stiprų ir koncentruotą magnetinį lauką į tarpuvietę, dubens dugną ir stuburo sritį vienu metu. Magnetinės stimuliacijos impulsai prasiskverbia pro raumenis ir kaulus, pasiekia giliąsias raumenų grupes net 12 cm gylyje. To negali padaryti jokia žemo intensyvumo elektroterapija ar kitos rinkoje esančios magneto terapijos.

Didžiausio intensyvumo magnetinės terapijos aparatas rinkoje, skirtas ne tik profilaktikai, bet ir gydymui.Tai tarsi dešimtys tūkstančių nepalyginamai intensyvesnių Kėgelio pratimų vos per 35 minutes.

Nusilpus dubens dugno, šlapimo pūslės raumenims ar jiems veikiant nesinchroniškai gali atsirasti nevalingas, nekontroliuojamas šlapimo nutekėjimas. Esant tokiai būklei, o ir jų profilaktikai gydytojai dažnai rekomenduoja reguliariai atlikti Kėgelio pratimus. Problema ta, kad juos atlikti tinkamai pavyksta tikrai ne kiekvienam. Čia padėti gali ,,Tesla care‘‘ procedūra, kuri veikia elektromagnetinio lauko principu ir sukelia intensyvius raumens susitraukimus.

Jei jaučiate netikėtą šlapimo pratekėjimą užsiimant fizine veikla, šokinėjant, kosint, čiaudint ar juokiantis, šis gydymo būdas puikiai Jums tinka. Nelaukite, kol problema įsisenės – kuo greičiau pradėsite gydymą, tuo efektyvesnis jis bus.

Magneto aplikatoriai yra po paciento kėde ir ant kėdės atlošo, kad galėtų veikti tam tikrą kūno plotą. 

Kokius šlapimo nelaikymo tipus gydo mūsų turimas įrenginys?

Skystis nekontroliuojamai išteka dėl staiga padidėjusios fizinės įtampos pilvo ertmėje: čiaudint, kosint, juokiantis ar atliekant ūmesnius judesius, pvz., stojantis, keliantis iš lovos, šokinėjant. Šis šlapimo nelaikymo tipas labiausiai siejamas su nusilpusiais dubens raumenimis ir būdingesnis moterims – aiškinamas nėštumo ir gimdymo pasekmėmis. Vyrams šio tipo šlapimo nelaikymas pasireiškia retai, dažniausiai – kaip komplikacija, pvz., po prostatos operacijos, taip pat po radikalios prostatektomijos (visiško prostatos pašalinimo).

Šiam tipui būdingas dažnas ir staiga atsirandantis noras šlapintis tiek dieną, tiek naktį. Tokį nuolatinį norą į tualetą bei su tuo susijusį nevalingą šlapinimąsi gali lemti pačios įvairiausios priežastys – nuo refleksinio dirginimo, pvz., bėgančio vandens garso, iki padidėjusios prostatos, šlapimo takų ir šlapimo pūslės uždegimų ar neurologinių ligų – insulto, išsėtinės sklerozės ir kitų.

Būdingi abiejų pirmiau išvardytų šlapimo nelaikymo tipų požymiai, t. y. šlapimas nevalingai išteka ir dėl staiga patirtos kūno įtampos, ir dėl ūmaus noro šlapintis.

Šlapimas nevalingai išteka dėl perpildytos šlapimo pūslės, nes normalus šlapinimosi procesas nevyksta, pvz., dėl užsikimšusių šlapimo takų, padidėjusios prostatos užspaustos šlaplės, auglių ir kitų veiksnių.

Funkcinė neuromagnetinė stimuliacija leidžia dubens dugno problemas gydyti greitai, kokybiškai ir efektyviai. Šiuolaikinė medicina jau gali pasiūlyti išties efektyvių šlapimo nelaikymo gydymo būdų, tad svarbu nelaukti ir ieškoti pagalbos, nes laiku pradėta spręsti problema gydoma gerokai lengviau bei efektyviau, nei įsisenėjusi būklė.

Optimalu procedūrą atlikti kas antrą dieną, ne rečiau. Procedūrų dažnumą ir trukmę nustato kineziterapeutas, atsižvelgęs į gydomo sutrikimo pobūdį.

Procedūros trukmė 35 min. 

Kontraindikacijos: širdies stimuliatorius, poodinis širdies defibriliatorius, insulino, morfijaus ir kitų vaistų pompos, klausos aparatas; dirbtiniai širdies vožtuvai arba kraujagyslių implantai (filtrai, kateteriai, stentai); metaliniai implantai (kurių sudėtyje yra geležies, nikelio, kobalto) (procedūros srityje); metaliniai implantai, naudojami kaulų lūžiams gydyti (procedūros srityje); metalinės kabutės po operacijų (procedūros srityje); svetimkūniai organizme – skeveldros, kulkos ir kt. (procedūros srityje); bet koks kitas nepaminėtas elektroninis, mechaninis ar magnetinis implantas procedūros srityje; pūliniai; kraujavimas ar turint polinkį kraujuoti; ryški hipotonija; tireotoksikozė; piktybiniai augliai; širdies ir kraujagyslių sistemos nepakankamumas; aktyvi tuberkuliozės forma, kraujo ligos; epilepsija.

Kliniškai patvirtinta, kad geriausias rezultatas (pilnas šlapimo sulaikymas) pasiekiamas atliekant 16 procedūrų po 2-3 kartus į savaitę.

Rekomenduojama kurso trukmė nuo 8 iki 16 procedūrų. Teigiamą poveikį pacientai pradeda jausti jau po keletos procedūrų, jas atliekant kas 2-3 dienas.

Paciento fizinis aktyvumas turi įtakos ilgalaikiam rezultato išlaikymui po atlikto kurso. Kineziterapeutas, įvertinęs dubens dugno tonusą, individualiai rekomenduoja pakartotinai apsilankyti po kurio laiko, siekiant maksimaliai išlaikyti pasiektus rezultatus kuo ilgiau.

Lengva registracija internetu, per SETMORE platformą. 

Kontaktų puslapis